view the previous image view the next image

Grange

Built for a well known Edinburgh family in the mid 1800s, this house was then converted into a hotel and then back into a residence.  It has been altered and remodelled extensively.  This project focussed on breathing life back into the building – creating a big open family kitchen space and opening up rooms to allow light and sun deep into the plan.  Much of the work involved careful refurbishment.

The services were renewed; conservation of energy was central.  The house has a sophisticated set of controls for all systems; it’s simple & seamless.  The finishes were largely replaced; they are light and rich.

The end result is clean, light & open.  The house exudes a sense of peacefulness, of connecting strongly with the lovely gardens.  The lighting is atmospheric, the detailing is elegant.  It transforms this house from a big pile into a very characterful & modern home.  We love it and our clients do too.  A privilege to have worked on such a lovely building.