view the previous image view the next image

Ravelston

This property is one of a small group of distinctive 1960s houses, set in several acres of open parkland gardens. The original development was designed by the well-recognised architect Roland Wedgewood.

Our brief was to remodel and refurbish the property, top to bottom.

Much of the work involved services, insulation and windows – all were replaced, to meet the high performance levels required today.

The main spaces were enhanced. Light was introduced from above (a flat roof light) and the main kitchen, dining and living space extended into the rear garden.

We retained the bold features, which characterized the original building, and the formality of the original floor plan. The sense of flow and spaciousness is apparent from the new entrance porch, right through to the slide and fold doors, which open onto the garden. It all faces south and west.

The clients enjoy the peace and light of this house. We hope that the original designer approves of the care that we took with his work.