view the previous image view the next image

Lauder Road

When our clients first approached us, we thought it was a shame to demolish the curving timber clad extension they already had. However, the brief was clear; more light, maximise the openness and create connectivity between the spaces.
Planning presented a challenge as the house enjoys a prominent corner position in The Grange conservation area. A muted palette and simple form and respecting building lines helped enormously.
Internally, the kitchen is centrally located, creating a real heart to the house with living and dining spaces flowing off it and out into beautifully landscaped gardens. Utility and cloaks have been tucked away and made to work efficiently. And for the first time, the living spaces are visually linked to the front door and arrival point.
The structural work was involved but the resulting openness makes the effort worth while. The contractor, J Dunn and Sons made careful, steady progress. Their care and attention to detail has shone through in the finished product.

Contractor: J Dunn and Sons
Structural Engineer: Roberton & Eadie
Quantity Surveyor: Thomson Gray