view the previous image view the next image

Comely

Clients Simon & Melanie wanted to remodel & extend their Georgian home.  It’s near the city neighbourhood of Stockbridge and is a beautifully scaled terraced house with a lovely private & sunny back garden.

The existing living accommodation on the ground floor was a bit tight and disconnected.  The project involved the replacement of an offshoot with a neat, mostly glazed, dining extension.  The 2 rear rooms of the house were combined, to form a light & spacious kitchen and sitting area, also opening to the new dining space.  The rest of the house was refurbished at the same time and the overall result is light, fresh and flowing.

The design is intentionally simple.  Panels of polished ashlar stone give a sense of quality and of solidity.  The big glass screen facing the garden connects the inside space with the light and greenery of outside.  The overall result is stylish but unpretentious.  It’s designed for the long term and it was constructed well by family builder J M Henry.

The clients love the end result and their family fits the new spaces perfectly.

Contractor: JM Henry Builders