view the previous image view the next image

Abbotsford

Our clients could see the potential in this house from the beginning. However, the beautiful and classic proportions from the front belied the acute need for refurbishment and rejuvenation. Through a series of sketches and discussions we arrived at a design that paid homage to the original house. The result is a series of extensions to accommodate modern service requirements, to introduce more light and to create a generosity of space that was lacking in the original arrangements. High quality materials – zinc, stone, oak and aluminium – were brought together to produce something interesting and elegant. This project was a model for positive team collaboration, helping to get the best result for our client. We worked closely with an extended design and construction team to draw everything together into a cohesive whole.

Contractor: John Dennis
Structural Engineer: AED
Quantity Surveyor: Abacus